Queen of the pins

Hej och välkommen!

Jag ska börja med att återkoppla om vad som har hänt med DHL, i början av veckan så ringde jag dom igen för att se om jag kunde få lite mer klarhet i mitt förlorade paket. Denna gång när jag pratade med dom så kom dom fram till att paketet är borttappat men DHL tar fortfarande inget som helst ansvar utan menar på att avsändaren äger paketet fram tills dess att jag som kund har skrivit på för paketet och då tar jag över ägandet. Men har verkligen inte detta så kallade fraktbolag något som helst ansvar för gods som dom fraktar på sina bilar? Hur kan man ha en sådan policy på ett fraktbolag och hur kan man ha så lite ansvarskänsla att man inte står för det företagets anställda gör? Jag har sagt till DHL att jag aldrig någonsin kommer nyttja deras tjänster igen och det kommer jag hålla fast vid!

I början av den här veckan lämnade jag in min bil på verkstad eftersom det var dags för olje- och filter-service. Detta gjorde jag hos en vän till mig som heter Robert Eriksson, han är en väldigt duktig mekaniker som jobbar på Toyota i Gävle men även utför jobb privat. Han klarar ofta det andra verkstäder misslyckas med så har ni problem med bilen hör av er till honom!

För någon vecka sedan la jag upp min dator till försäljning eftersom jag inte längre vill ha en stationär dator eller märket Mac. Det känns smidigare med en bärbar och anledningen till att jag byter tillbaka till PC är att dom är enklare att jobba med och om det skulle hända något så är David väldigt duktig på just PC! Det är några som har visat intresse för datorn även om många av dom kom med skambud, bland annat en person som tyckte jag skulle sänka priset med 2000kr för att han skulle behöva åka från Stockholm för att köpa den, men som David sa -Ska han ta helikopter eftersom han tyckte att resan var värd 2000kr? Men den här veckan fick jag den såld till det begärda priset utan strul eller skambud så det känns skönt och nu väntar jag bara på den nya datorn som är väg!

Den här veckan har varit väldigt jobbig, det har varit många motgångar känns det som och det känns som jag har vadat genom kola hela veckan! På fredagsmorgonen så hade jag verkligen ingen lust alls att ens stiga upp ur sängen men det var tur att jag gjorde det, just på fredagen så träffade jag många trevliga människor när jag jobbade, människor som lyfte min vecka och gav mig ny energi. Jag blev bland annat bjuden på lunch när jag kom till Alftaprodukter, ett företag som håller på med skogsmaskinsdelar.

Kolbulle i Alfta
Kolbullen

Dom hade under fredagen visning av en specialbyggd skogsmaskin med 40 meter hög kran som ni kan läsa om på Hela Hälsinglands nyhetssida. Dom bjöd på nygräddade kolbullar, som normalt steks dom i ister och innehåller även fläsk så jag tackade nej till att börja med eftersom jag är vegetarian, men dom insisterade på att göra vego åt mig, då kan man ju inte tacka nej! Dom stektes i margarin i en ny panna utan fläsk bara för min skull och det var första gången jag ätit kolbulle med lingonsylt och det var väldigt gott! I Bollnäs fick jag pinfärska bröd och bullar när jag var med leveranser till Bull-Olles, storbagaren i Bollnäs.

Bröd

På en hämtning i Segersta så fick jag vänta en stund på lasthjälp och ägaren till företaget som jag hämtade på var väldigt trevlig, pratsam och hjälpsam!

Jag har pysslat en del i veckan som har varit, jag har börjat fixa med julklappar och är snart helt klar med dom men väntar fortfarande på en del saker som jag beställt. Jag har även pysslat med två olika födelsedagskort som ni hittar beskrivning på under länken! Jag har också bakat lite denna vecka, denna gång blev det Harry Potter inspirerade piñata-muffins, dom var både spännande roliga att göra, receptet hittar ni under länken!

sorting hat cupcake

Vad gäller bakrelaterat, jag har hittat förvaring till mina tyllar! Dom har tidigare legat samlade i en burk väldigt ostrukturerat så nu har jag bättre uppsikt på vilken jag ska använda.

Höghattskort
Stjärnkort
Förvaring för tyllar

På lördagen så började jag dagen med att jobba men i slutet av arbetsdagen blev det ju lite snopet eftersom jag blev stående uppe i Bollnäs med trasig generator på jobbilen men det löste sig ganska bra ändå eftersom kollegan var kvar i Edsbyn så jag liftade med honom tillbaka till terminalen. På kvällen mötte jag och David upp John inne i Gävle för en afton med bowling och middag, jag är ingen mästerbowlare men det är en rolig grej att göra med familj och vänner. Efter bowlingen så promenerade vi till en restaurang som heter Bakfickan som ligger på söder i Gävle. Dom har rustat upp restaurangen för ett litet tag sedan och dom har fått till en väldigt trivsam miljö, dom har trevlig personal och väldigt god mat! Till huvudrätt åt jag en sallad med chevreost och grillade rödbetor och den var väldigt god med den syrade löken och pinjenötterna, till efterrätt åt jag en creme brûlée som var väldigt krämig och god, det gyllene sockret ovanpå bröt av vaniljen helt perfekt. David åt som vanligt plocktalltik och John åt hamburgare med syrad rödlök. Åk och ät på Bakfickan, ni kommer inte ångra er!

Entre Bakfickan

Nytt med bloggen är en ny meny som heter pyssel där ni hittar bland annat kort och paketinslagningar som jag gjort, nu är det lättare att få kontakt med mig med knapparna längre ned på sidan, där kan ni gå in och följa mig på sociala media eller maila mig direkt!

Tack för denna gång, på återseende!

Follow me on social media 🙂

Kommentera

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: