Kärleken, livet, vardagen!

Jag har reflekterat över detta med kärlek den här veckan mycket på grund av denna veckans olika händelser. Bland annat min kusin Patrics födelsedag och min födelsedag, men också en del andra saker och konversationer jag har haft. 

 

Kärlek för mig är det dom enkla sakerna i livet som gör livet värt att leva, att ligga och dra sig i sängen tillsammans med den man älskar en söndagsmorgon, laga mat tillsammans, titta på en bra film, fotografera, att ta en promenad i solskenet, allt detta och mycket mer, det är kärlek för mig!

 

Tidigare i veckan så skrev jag ett inlägg på Facebook för att jag kände mig sprudlande glad just den dagen och där skrev jag att trots att det regnade så var det en bra dag och att jag önskade alla en underbar dag precis som jag skulle komma att få. Då fick jag höra att det resulterade i att en dag som börjat dåligt hade vänt till det bättre för en person som jag inte känner så bra. Det är sånt som gör mig glad ända in i själen! Att veta att jag kunnat påverka något dåligt och gjort det bättre för en medmänniska. 

Om fler skulle kunna ha styrkan till att försöka sprida glädje och försöka göra något för sin medmänniska, tänk vilken stor skillnad det skulle göra då. 

Tänk vilken makt ord har. Dom små fina orden kan göra en sådan stor skillnad precis som dom elaka orden kan skada så oerhört mycket!.

Som Michael Jackson sjöng i en av sina låtar ”It don’t matter if you’re black or white”, en mening med många betydelser!

Det spelar ingen roll vilket jobb du har, vart du kommer ifrån, vad du för bakgrund, vad du har för kön eller läggning!

I grunden är vi alla människor och ingen är perfekt. Men alla har fina sidor och ingen är värd att tryckas ned!

 

Kärlek för mig är att göra andra glada eller åtminstone försöka! Ibland kanske det handlar om en komplimang eller att uppmärksamma när någon gjort något bra!

Andra gånger handlar det om en sådan enkel sak som att gratulera på födelsedagen så att andra vet att man tänker på dom och faktiskt tar sig tiden, eller kanske rent av ett besök på födelsedagen för att visa att man bryr sig.

Det är sånt som inte tar någon energi men kan ge mängder och betyda väldigt mycket för den man gör det för!

 

Sånt jag älskar att göra är att bjuda hem folk till mig och min sambo och få dom att må bra och njuta av stunden. Som jag skrivit tidigare få dom att känna sig hemma borta från hemmet. 

Eftersom jag denna gång fyller år precis mitt i veckan på en onsdag så valde jag att ha fikabuffé den sista september istället och det är något jag ser fram emot oerhört mycket. Det kommer bli så roligt att träffa folk och bjuda på alla bakverk och kakor jag gjort under de senaste veckorna och även att prata med alla och vara social.

Det är det som värmer mitt hjärta. Dom som väljer att säga grattis eller komma då den sista.

Får jag presenter så är ju det roligt och ett fint plus i kanten men den verkliga presenten för mig är personer som tar sig tiden och visar att dom bryr sig! Det är det som i slutändan spelar roll och det är det som man kommer ihåg och skapar fina minnen på.

 

Eftersom jag nu fyllde år den 13 september så fixade min underbara sambo en väldigt fin present åt mig.

Han är ju väldigt retsam också så därför la han det inslagna paketet i vardagsrummet och jag höll på att krevera av nyfikenhet på vad det kunde var, det låg där och ropade på mig i ungefär en och en halv vecka!

Men så på onsdagen var dagen äntligen här! Dagen då jag fick presenten, Det var en väldigt stor låda som vägde skapligt mycket.

Jag skojade med David och sa att det säkert var tegelstenar inslagna i en låda. Men till min lycka så var det inte det utan han hade fixat en väldigt fin bakmaskin åt mig med en massa tillbehör.

Jag blev alldeles lyrisk över presenten och direkt när jag hade packat upp den och diskat ur den så började jag baka i den.

Jag gjorde kladdkakekakor! Dom fick bra betyg och receptet hittas naturligtvis under fliken för recept!

 

Denna helgen kommer jag ägna åt att förbereda inför den kommande fikabuffén som är planerad. Så det kommer innebära en hel del bakning och att fixa smådetaljer!

Jag har redan gjort en hel del av det som ska göras men än är det saker kvar att göra! 

 

 

Tack för denna gång, på återseende!

Follow me on social media 🙂

Kommentera

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: