En kväll i vänners lag

 

Nu står hösten för dörren, som vi alla märkt och med den så kommer ju många dagar med tråkigt väder, det gör ju att man måste liva upp tillvaron bäst man kan!

Det kan man göra med hjälp av mysiga hemmakvällar med tända ljus, lugna dagar tillsammans med kärleken under en filt framför en god film och bara avnjuta ljudet av en brasa och känna värmen stråla, eller varför inte en härlig höstpromenad de dagarna då det erbjuds vackert väder och solljus som spelar mot de färggranna löven på träden. Eller varför inte som denna helg, bjuda hem vänner för att liva upp vardagen och få folk i mitt liv att trivas och känna sig glada!

Under veckan har jag och David plockat och fixat ihop skåpen som vi köpt för att få ordning och reda i köket.
Vi köpte tre vitrinskåp från chilli.se, ett företag som tydligen ingår i trademaxkoncernen, som jag verkligen rekommenderar er att hålla er ifrån, otroligt dålig kundservice, lång leveranstid, skador och svarta fingeravtryck på alla skåp fast kartongerna var oskadade, vilket betyder att dom var skadade när dom packades på fabriken och att skåpen var av dålig kvalité. Skåpen kostade ju en hel del och då tycker jag att dom borde skicka med bättre grejer än plasthandtag och plastfötter till exempel.
Betyg på skåp och chilli.se blir, skulle gått till Jysk eller Ikea istället!

Eftersom det blivit september så bjöd jag och David in vänner till kräftknytis

Vi var totalt 8 stycken som samlades och det blev många genuint hjärtliga skratt och glada stunder gästerna tog med sig det dom ville äta, utöver sallad, paj och efterrätt, som vi bjöd på.
Det visade sig bli en blandning av lite olika matkulturer, vissa tog med sig pizza och andra tog med sig vegoburgare och andra en grillbit, såklart fanns det ju dom som var inne på den mer klassiska linjen och tog med sig kräftor! Vi bjöd på västerbottenpaj, Quiche Lorraine, räkpaj och grönsallad.
Till efterrätt så bjöd vi på en tårta med browniebotten, hallonmousse, passionsmousse, choklad mirror glaze och maränger.

Som ni kanske vet så tycker ju jag om att pyssla, baka och laga mat och under åren som gått sedan jag började med att göra alla dom här grejerna så märks det hur mycket jag har utvecklats och att jag blivit mer öppen för att testa nya saker. Jag känner inte längre en betungade rädsla i att testa nya saker, går det så går det och går det inte så var det inte mer med det. Då får jag testa med något annat istället, exempelvis denna tårta skulle jag för några år sedan aldrig ens drömt om att testa att göra. Nu har jag gjort den och den gick hem med strålande betyg!

Alla recepten finns under fliken recept!

Sedan måste jag ju tillägna Davids fina syster Jenny ett speciellt tack för den fina värdpresenten hon kom med. Både jag och David älskar ljus och mysiga saker, hon hade köpt ett ljus som hade en underbar doft av fläderblom och grapefrukt. Denna kommer komma väl till användning, faktum är att den kom till användning direkt då den lyser upp denna söndagsmorgon med sitt ljussken och doft.

Bilder finns naturligtvis under fliken foton som alltid!

Min personliga känsla när jag anordnar och håller i såna här tillställningar är att jag vill få folk att må bra, att dom ska bli glada av att komma hit och träffa mig och David, att dom ska känna ett lugn när dom kommer hit, att dom ska kunna känna sig som hemma ifrån hemmet så att säga. Jag hoppas varje gång att jag på något sätt lyckas åstadkomma den känslan hos våra gäster!

Denna kvällen blev riktigt trevlig och lyckad, mycket tack vare alla fina människor som deltog och gjorde den till kvällen det var!

 

Tack för denna gång, på återseende!

Follow me on social media 🙂

Kommentera

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: