Busy, Busy bee! – Svenska

Denna vecka har det varit väldigt fullt upp med polisanmälning, bakning, fotografering, födelsedagsfirande för pappa, tackmiddag hos Linda och Per, fars dag och planering inför en kommande mc-semester som jag och David tänkte åka på i sommar!

För ungefär en månad sedan så beställde jag en dator ifrån ett ställe på nätet som heter www.laptopreeur.com som David hade sett reklam på Facebook om, allt verkade bra och det verkade vara en seriös sida. Både jag och David gjorde eftersökningar på nätet om just denna sidan och hittade inte något negativt så jag beställde en laptop därifrån. Det började med att dom för det första drog mer pengar än vad dom deklarerade för i varukorgen så redan där började ju en varningsklocka ringa men jag tänkte väl att det kunde ha blivit något fel i valutaomvandligen, jag skrev till mejladressen som stod angiven på deras sida men fick inget svar, jag försökte kontakta dom vid några fler tillfällen utan framgång.
Efter ett tag stod det på deras sökfunktion att den hade nått Svenska tullen, efter några dagar där så ringde jag tullen men dom kunde inte hjälpa mig om jag inte hade ett sändningsnummer vilket jag kan förstå så jag skrev då ett mejl till ”försäljaren” igen och frågade efter numret och denna gången fick jag ett svar där dom hänvisade till sin egen sida och på det svarade jag att jag behövde ha det svenska sändningsnummer som försändelsen får i Sverige men utan framgång och då började dom stora varningslarmen ringa i mitt huvud. Nu en vecka senare så sitter jag har och har pratat med banken som dels har spärrat mitt kort, skickat ut ett nytt och dels hjälpt mig göra ett reklamationsärende för att försöka få tillbaka dom pengarna som jag förlorat, jag har också gjort en polisanmälan om bankkortsbedrägeri och imorgon ska jag prata med konsumetombudet för att se vad dom säger.
Efter det är det bara att vänta, se och hoppas på det bästa!
Lärdomen jag har tagit från det här, lita inte på alla annonser man ser, även om det verkar seriöst så kan det vara någon som är ute efter att luras, Facebook sållar inte i annonserna dom släpper igenom!

Denna veckan har jag bakat struvor, gluten och mjölkfri bärpaj, italienska kolakakor och en farsdagstårta, alla dom recepten hittar nu under länkarna!

Allt detta gjorde jag för första gången förutom pajen som jag har gjort en gång tidigare.
Först tänkte jag göra en dubbel sats av stuvsmeten men så kom jag och tänka på en sak som Davids syster Jenny sa för ett tag sedan att det går väldigt lite struvsmet per struva så jag gjorde en enkel sats och tur var väl det för det vart väldigt många struvor i alla fall. Det var jätteroligt att göra och det luktade tivoli i hela huset. Pajen och dom Italienska kolakakorna gjorde jag spontant på lördagen men det blev att jag tog med dom till tackmiddagen hos Linda och Per som efterrätt och det blev en succé!
Tårtan gjorde jag till pappa på fars dag och även den blev bra.

I torsdags fyllde pappa 57 år, tänk vad åren går fort! Det känns som att det bara var häromåret som han fyllde 50 år, min upplevelse har varit att ju mer åren går ju fortare går tiden. Känner ni samma?

Pappa tycker ju om whisky så i år fixade jag och David ett presentkort på Mackmyra whiskyby så att pappa kan åka och provsmaka lite olika whisky, kanske hittar han rent av något nytt som han tycker om! Födelsedagskvällen var väldigt trevlig, det var så länge sedan jag träffade pappa och hans sambo Birgitta! även Axel, Christoffer, Madeleine och Janne var där, Axel och Christoffer är Birgittas söner, Janne är Christoffers pappa och Madeleine är Christoffers sambo. Tyvärr så kunde inte David komma eftersom han blev inringd att jobba i sista stund på kvällen och inte heller Alex som är Birgittas sista son kunde komma eftersom han har flyttat till Norge. Det är ju synd att dom inte kunde vara med men David följde med på fars dag istället och Alex kommer hem till jul!

Kvällen var väldigt trevlig med många skratt och en gemytlig stund helt enkelt.
Pappa och Birgitta har varit fullt upptagna med att renovera sin hall och dom har fått till det så väldigt fint, dom kan verkligen känna sig nöjda och stolta över vad dom har åstadkommit!

Det har blivit en del bilder i veckan också och dom kan ni naturligtvis kolla på genom att klicka på länken!
Jag och David har börjar planera den kommande sommarens semester, denna gång tänkte vi att det skulle bli en mc-semester och då tänkte vi åka genom Danmark, Tyskland, Polen, Tjeckien, Österrike och eventuellt Italien, men vi får se när vi planerat färdigt exakt vad det blir och när vi bestämt mer exakt hur länge vi ska vara borta.
Det är ju ganska mycket att ha i åtanke, hur lång tid ska man lägga på varje ställe, hur ska man bo, ska man tälta eller ta in på vandrarhem/hotell, behöver man vägpass, vad ska man ha med sig i packningen, hur långt ska man åka per dag och så vidare men allt det här kommer ju visa sig förr eller senare. Det ska hur som helst bli väldigt spännande att åka iväg, jag har en gång tidigare åkt iväg på en bilsemester och det var en av dom bästa upplevelserna jag har varit med om och jag har även kört olika slags fordon i alla dom länder jag har varit i så det kommer nog gå hur bra som helst det här med!

På grund av detta kommande äventyr så har jag även investerat i en Gopro hero 5 för att kunna dokumentera resan och jag måste ge en eloge till Cdon.se där jag beställde den, dom skickade den samma dag som jag beställde och dagen efter låg den på ombudet. Det kan man kalla snabba puckar!
Det här äventyret kommer ni såklart få läsa mer om längre fram!

På lördagen så var vi bjudna hem till Linda och Per på tacokväll som tack för hjälpen att flytta förra helgen och inte att glömma så firade dom även ettårsdag då!
Efter maten så spelade vi Alias, jag har aldrig spelat det förut och det var hur kul som helst och oj så mycket jag skrattade. Alias är ett spel där du har en spelplan som är numrerad runt om från ett till åtta och när det är din tur ska du förklara ordet som står på kortet och motsvarar den siffra din spelpjäs står på för din medspelare då ska denna försöka lista ut vad det är du förklarar, det blir väldigt många roliga beskrivningar och förklaringar i det här spelet och jag rekommenderar det verkligen, det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet!

På söndagen så bakade jag tårtan jag skrev om lite längre upp och åkte över till pappa och Birgitta med den, den gick hem hos dom så det blev väldigt lyckat. Det är oerhört tillfredsställande att baka något som mottagaren verkligen tycker är gott, det ger mig väldigt mycket i själen att ge något till någon annan som verkligen uppskattas!

Tidigare skrev jag om en serie som vi kollat på som heter Sherlock och då hade jag svårt att säga vad jag tyckte om den men nu när jag har sett allt som finns så kan jag säga att jag känner en besvikelse att den tagit slut, så det måste jag ju säga är ett bra betyg och jag kan rekommendera er att titta på den!

Jag har även kollat in serien dimman och den var ganska långt under förväntan, den kändes inte så välarbetad och kändes mest som en lågbudget serie som inte var så genomtänkt, David klarade inte ens av att titta på den eftersom dom drog in en massa politik och den hade väldigt lite med boken att göra!

I början av veckan var jag in på Telenor för att kolla på en ny telefon eftersom min gamla började sjunga på sista versen efter tre tappra år, tidigare hade jag en Iphone men eftersom jag inte alls tycker om vissa av dom ändringar som Apple har gjort med sina telefoner så beslutade jag mig för att byta till Android och det har ju varit en utmaning i sig. Dom flesta hindren har jag passerat men jag har fortfarande ett hinder kvar och det är hur jag ska spara över mina gamla meddelande till den nya telefonen eller till datorn men förr eller senare ska jag väl lösa det också.

Framöver kommer jag berätta lite om konserter, julmarknader, långväga vänner och allt annat som kommer att hända!

Glöm inte att prenumerera för att få uppdateringar via mejlen!

Tack för denna gång, på återseende!

Follow me on social media 🙂

Kommentera

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: