En dag i Rättvik

Fontän i Rättvik

 

Denna vecka har varit som en bergochdalbana känslomässigt.
Jag har känt mig glad, arg, ledsen, frustrerad och lycklig!
Arg och frustrerad har jag känt mig på grund av att det har dykt upp situationer som jag inte kunnat göra något åt.
Som många av er vet så jobbar jag som lastbilschaufför och tidigare i veckan så stod jag parkerad med min lastbil för att lossa några pallar,då var det en människa som backade på min lastbil så att det blev en skada på sidan, ingen stor skada men ändå en skada!

När jag då begärde personens uppgifter så blir han väldigt hotfull och aggressiv, han hotar att slå mig och att köra på mig med sin bil. Jag ringer polisen som pratar med honom över telefon och lyckas lugna ned honom och jag får uppgifterna jag behöver genom polisen istället.

Ska det verkligen behöva gå så långt att jag ska behöva polisanmäla den som backat på mitt fordon istället för att bara ge mig dom uppgifter jag behöver!
Detta gjorde mig väldigt arg, ledsen och frustrerad, både arg och ledsen för att det blir mindre och mindre vett och medmänsklighet i samhället! Frustrerad över hur man kan utsätta en annan människa för något dylikt när det är man själv som gjort ett misstag istället för att bara inse att alla kan göra misstag och sedan släppa det!

Lyckan och glädjen som jag har känt är mycket på grund av att jag har David i mitt liv!

Han är guldklimpen i min vardag, visst vi har våra nedgångar vi också, precis som alla, men det är långt många fler positiva och glada stunder än ledsna och negativa.

Han har funnits här för mig extra mycket denna vecka när jag haft det jobbigt och det är ju ändå en av grundstenarna i en relation för att bygga den starkare och komma närmare varandra!

I torsdags så var jag och David ner på stan för att uträtta ett ärende på banken, då upptäckte vi att det var en matmarknad nere på stortorget. Det är ju alltid spännande med olika matkulturer! Vi tog oss en sväng där och testade lite olika grejer. Dom sålde mestadels franska maträtter och bakverk men även australiensiskt, amerikanskt, brittiskt, grekiskt och italienskt!
I det tidigare inlägget som heter ”En födelsedag att minnas” så läste ni om att jag hade bakat egna macarons. Jag har aldrig testat att göra sådana tidigare och jag har aldrig ätit dom heller, nu hittade jag såna på matmarknaden och då var jag ju tvungen att testa och jämföra smaken med dom jag bakade. Naturligtvis är det ju antagligen olika beroende på vem som gjort dom med hur smaken är men just den här från marknaden var inte alls god. Den smakade mest bara mandelmassa och det är något jag inte alls tycker om, David tyckte att den var helt ok däremot.
Vi hittade dessutom riktiga eclair, en fransk bakelse av pâte à choux fylld med vanilj eller chokladkräm. Jag tyckte den var oerhört god med den fylliga vaniljkrämen, den mjuka bakelsen och chokladen ovanpå. Det vattnas i munnen bara jag tänker på den! Jag testade även en fransk baguette toppad med getost, tomat och riven ost, den var inte riktigt i min smak eftersom jag hade väldigt svårt med konsistensen på getosten men annars var den väldigt god!
Jag och David köpte också hem fransk nougat, jag valde en nougat med bärsmak och David valde en med mint och chokladsmak. Båda dom var väldigt goda!

På lördagen så jobbade jag förmiddag, när jag slutat så åkte jag och David till Rättvik för att besöka marknaden som är där två gånger per år. Vi åkte dit i första hand för att kolla om vi skulle hitta några julklappar, några hittade vi men annars var utbudet väldigt mycket samma samma. Jag tycker det är tråkigt att knallarna i stort säljer samma saker allihop nu för tiden, trots det är det alltid så mysig stämning uppe i Rättvik när det är dom här marknadsdagarna, Jag gillar verkligen stämningen som är! Vi kollade efter serveringsfat på den lilla loppisen som alltid är uppställd på banktorget under marknadsdagarna, men eftersom jag är noggrann med vad jag vill ha blev det inget handlat där! David hittade lite roliga gamla grejer, men avstod att handla även han.

Efter det så åt vi langos, det har ju blivit något av en tradition när det är marknad! Langosen köpte vi av Fiskens langos, den var väldigt god, lagom salt och lagom stor! Innan jag träffade David hade jag aldrig smakat Langos, men han envisades att vi skulle köpa och nu är det en marknadsfavorit!

När vi hade gått genom hela området så var det dags att bege sig till bilen igen och det gjorde vi verkligen rätt i, vi hann inte mer än sätta oss så kom skyfallet med rediga hagelkorn i de första minuterna!

Bilder hittar du naturligtvis under fliken!

Tack för denna gång, på återseende!

Follow me on social media 🙂

Kommentera

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: