Pie with berries – gluten and dairy free

English version below!

 

Ingredienser skal

  • 3 dl semper finmix
  • 1 krm salt
  • 100g carlshamn  mejeriets mjölkfria margarin
  • 2½ msk vatten

Gör så här

Skär upp smöret i kuber, lägg ned smör, mjöl och salt i en skål och vispa med elvisp med krokar.
Blanda ihop till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.

Lägg degen i plastfolie och lägg in i kylen i ca 30 min.

Kavla ut degen något större än formen du ska använda (detta recept är till en form på 24-26mm)

Ha på lite mjöl på den utkavlade degen och rulla ihop den löst, rulla ut den över pajformen.

Ta bort överflödet men tänk på att ha kvar lite deg upp på kanterna av formen eftersom den lätt sjunker vid förgräddningen annars.

Nagga botten med en gaffel, förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen på 200°c i ca 12 min. 

 

Lägg i fyllningen och dekorera med pajdegen som är kvar om du vill det.

Grädda i nedre delen av ugnen på 200°c i ca 30 min


Ingredients

  • 3 dl semper white mix (or other gluten free flour substitute)
  • 1 ml salt
  • 100 g dairy free margarine
  • 2½ tbsp water

How you do it

Cut the butter into cubes, place the butter in a bowl with flour and salt and mix it together electric mixer and a dough hook.
Mix it to a grainy mass.
Add the water and mix the dough together quickly.

Wrap the dough in cling wrap and chill in the fridge for 30 min.

Use a rolling pin and roll out the dough  a little bigger than the tin (this recipe is for a tin that is 24-26mm)

Roll up the dough loosely and place it over the tin. 
Cut away the excess but leave some for the edges as they sink otherwise when  you  pre-bake the shell.

Prick the shell with a fork, pre-bake in the lower part of the oven, 200°c or 390°f for about 12 min.

 

Put in the filling of your choice.

Bake in the lower part of the oven, 200°c or 390°f for about 30 min

Follow me on social media 🙂
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: