Kladdkakekakor

 

 

*225 gram mörk choklad

*60 gram smör

*1 ½ dl vetemjöl

*½ tsk bakpulver

*2 stora ägg

*2 dl farinsocker

*1 tsk vaniljsocker

Gör så här!

Sätt ugnen på 175 grader, Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över ett vattenbad.

Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tag fram en till bunke och vispa ägg, farinsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Vispa ned den smälta choklad och smörblandningen i äggblandningen. Tillsätt dom torra ingredienserna och vispa tills allt går ihop.

Ställ smeten i frysen i 30 minuter.

Forma degen till 10-12 bollar med hjälp av en kakskopa, ca 4-5 cm i diameter, eller rulla dom för hand, lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 9-12min. Låt dem svalna på ett galler.

Detta recept har jag hitta på tidningenhembakat.se och jag rekomenderar er att baka dem. 

 

Det är ett enkelt recept som går fort att göra och resultatet blir bra!

Follow me on social media 🙂
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: