Happy father’s day cake

English version below!

 

Ingredienser botten

  • 225 g smör
  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 9 dl mjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kakao
  • en burk kondenserad mjölk

Gör så här

Ta av etiketterna från burken med kondenserad mjölk och koka den i 3 timmar. Se till att fylla upp med vatten lite då och då så att vattnet täcker burken.

Smörj och och bröa formen.

Smält smöret och låt det svalna.

vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned blandningen i äggsmeten.
Tillsätt smör och vätska. Rör om tills smeten är jämn och slät.
Dela smeten i två delar häll den ena delen i en springform.
I den andra delen tillsätter du kakao och blandar väl.
Häll den andra delen i en springform.

Grädda sockerkakorna i nedre delen av ugnen i 175°c i 40-50 min.

Montering av tårtan

Dela på bottnarna lägg ena vaniljbotten på tårtfatet och bred på dulche de leche. Lägg på chokladbotten och bred på vaniljkräm och sylt ovanpå vaniljkrämen.
lägg på sista vaniljbotten och dekorera.


Ingredients

  • 225 g butter
  • 6 eggs
  • 6 dl sugar
  • 9 dl flour
  • 6 tsp baking powder
  • 3 tsp vanilla
  • 9 dl water
  • 2 tbsp cocoa powder
  • 1 tin of condensed milk

Do like this

Remove the label from the tin of condensed milk and boil the tin for 3 hours. Top up the saucepan with water to keep the tin covered.

Prepare two pans with butter and breadcrumbs.

Melt the butter och let it cool down.

Whip the eggs and suger porous. Mix the flour, baking powder and vanilla. Mix it with the eggmix.
Add the butter and the water. Whip it to an even batter.

Split the batter in half and put one of the halfs i the first pan. Add the cocoa in the second half and mix it together and put it in the second pan.

Bake the pans in the lower part of the oven at 175°c or 350°f for 40-50 min

Putting the cake together

Split the vanilla sponge in 2 pieces and place the first vanilla sponge on the plate och spread the dulce de leche (the tin you boiled).
Place the chocolate sponge on top of the dulce and spread vanilla custard on the sponge. Spread jam on the vanilla and place the last vanilla sponge on top of the jam.

Now you can decorate

Follow me on social media 🙂
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: