En födelsedag att minnas

 

Jag vill börja med att be om ursäkt för detta långa uppehåll innan det har kommit något nytt inlägg!

Jag har bytt domänleverantör och det har dragit ut lite på tiden för att få ordning på den nya sidan och det har resulterat i att den har legat nere ett litet tag men nu ska det förhoppningsvis funka!

Denna helg har varit fullspäckad med aktiviteter och det har varit underbart!

Jag tog ledigt på grund av födelsedagskalaset som jag och David anordnade hemma för att fira att ytterligare ett år har passerat sedan min födelse.

Jag har förberett det här i några veckor eftersom det var ganska mycket som skulle göras innan dagen var kommer.

Jag har bakat och plockat i ordning i vårat matrum och gjort höstfint på entrétrappan.

Till kalaset gjorde jag totalt fyra olika tårtor och 12 olika kakor och bakverk, recepten finns under fliken recept som vanligt så gå in där och kolla!

Bilder finna naturligtvis även det under fliken bilder!

Det var väldigt många nya grejer som jag aldrig bakat tidigare men det är lite roligare så. Jag tycker om att testa nya saker när jag bakar och lagar mat. Variation förnöjer som det heter och det är väldigt sant!

Jag började med att göra dom hårda kakorna eftersom dom går bra att förvara ett tag som det inte riktigt går att göra med mjuka kakor och bakverk.

Dom hårda kakorna jag har valt att göra var

 

 • Chokladsnittar
 • Kladdkakekakor
 • Browniekakor med mintfyllning
 • Hallongrottor
 • Nöttoppar
 • Chocolate chip cookies
 • Macarons tre varianter med hallonsmak, violsmak och choklad/hasselnötssmak
 • Sega russinkakor

Och dom mjuka bakverk och tårtor jag valde att göra var

 

 • Morotskaka
 • Kladdkaka utan gluten och mjölkprodukter
 • Knäckpaj med bärfyllning utan gluten och mjölkprodukter
 • Choklad och mint tårta med päronmousse på kladdkakebotten utan gluten och mjölkprodukter
 • Drömtårta med pistaschkrämfyllning utan gluten och mjölkprodukter
 • Tårta på browniebotten med ett lager hallonmousse och ett lager passionsfruktmousse
 • Schwarzwaldtårta
 • Tårta på browniebotten med hallon/björnbärspannacotta och vaniljmousse.

Det var spännande att se och höra vad gästerna tyckte om allt och det lät som att det blev bra betyg!

På lördagen började festligheterna vid klockan 15.00 och när alla hade kommit så var vi totalt 15 personer så det var väldigt roligt att det var så många som kom.

Det har varit väldigt trevligt att träffa alla, prata, umgås och bara ha en trevlig stund tillsammans! Stämningen var på topp från början till slut och det verkade alla tycka!

Ett plus i kanten var alla fina presenter jag fick! Det var bland annat blommor, presentkort på Hemtex, Cervera och The Bodyshop, bidrag till en ny dator, choklad, lotter, vin och heminredning i form av ljuslyktor och en skål i glas formad som en ananas med guldlock. Tidigare har jag även fått en bakmaskin som har kommit väl till användning, ljuslyktor i smide och hudvårdsprodukter.

På söndagen så for jag och David till Valbo köpcentrum och vi började med att äta frukost på Espresso house och där åt jag en creemcheese bagel och en blåbärsyoghurt med müsli och till det drack jag färskpressad apelsinjuice. Jag kan verkligen rekommendera att ni åker dit och äter deras bagel någon gång. Dom är verkligen något extra!

Vi var sedan in en sväng på Ikea för att kolla efter lite förvaring till köket men vi bestämde oss för att det får bli ett senare projekt. Men det blev även en sväng runt nedervåningen eftersom vi skulle ha förvaringslådor också. Därefter så hade ju även resten av Köpis öppnat så då gick vi för att kolla efter en duk på Hemtex och kolla lite på Cervera också för att se om vi hittade något som vi ville ha därifrån. Hemtex hade en väldigt fin duk i grått men tyvärr så hade dom problem med sitt betalsystem så dom kunde inte ta betalt med presentkort då så vi bestämde oss för att åka tillbaka en annan dag! På Cervera hittade jag inget som jag tyckte om så även det fick bli en annan dag.

Vi avslutade svängen i Valbo med att äta lite glass på ett ställe som heter Froyo. Det var mest bara dyrt och inte alls gott. Glassen var väldigt smaklös så detta ställe kan ni undvika. Dom har bättre glass på Waynes coffee!

Nu började vi känna oss klaras på köpis eftersom vi väntade gäster hemma vid klockan 15.00 som inte kunde komma på lördagen. Vi for till Willys för att handla lite mat för att kunna grilla med gästerna sedan var det raka vägen hem för att starta grillen, duka bordet och så. Vännerna och deras tre barn kom på utsatt tid och det var trevligt som det alltid är när dom kommer och hälsar på. Barnen tittade på lite film medans vi vuxna pratade och förberedde maten.

Vi grillade ryggbiff, fläskfilé, lax och vanlig grillkorv till barnen. Till det serverades bakpotatis, strips, sallad med dressing och svampmix. Maten var väldig god men det är inte så förvånande. David är väldigt duktig på att laga mat! Till efterrätt så togs alla tårtor och kakor fram från dagen innan och även här fick dom bra betyg!

När gästerna började bege sig hemåt så avslutade jag och David kvällen med att titta på pilotavsnitt av Sherlock. Jag har lite svårt att bilda en uppfattning om den serien just nu faktiskt men ibland kan det ju vara så med det absolut första avsnittet i en serie men den verkar väldigt lovande.

Vi har precis kollat på alla avsnitt av Elementary och den serien var väldigt spännande rakt igenom så nu sitter vi som naglade och väntar på nästa säsong!

Jag och David åkte till Cervera och Hemtex i Gävle på måndagen istället och då fixade vi duken, till billigare pris dessutom än i Valbo!

På Cervera hade dom lite annat utbud så även där hittade jag saker som jag tyckte om. Bland annat så hittade jag en marmorskiva så jag tänkte börja testa på att göra karameller!

Tack så mycket för denna gång, på återseende!

Follow me on social media 🙂

Kommentera

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: