En helg för energin

Rosmuffins och hortensiakaka grundrecept

 

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk kakao
  • grovhackad choklad efter smak

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.

Rör ned smält smör, mjölk och kakao.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ned i smeten.

Rör ned grovhackad choklad.

Placera ut formar i en muffinsplåt, plåten hjälper muffinsformarna att inte flyta ut som dom väldigt lätt gör annars!

Fyll formarna med smeten.

Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills dom är torra inuti, provstick med en potatissticka, den ska vara torr när du dragit ut den!

 

Smörkräm

 

  • 100g mjukt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • hushållsfärg
  • smakessens efter tycke (tar du hallonessens och vill framhäva hallonsmaken kan du ha i lite citronsyra)

Gör så här

 

Visa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Vispa ned äggulan.

Färga med hushållsfärgen och smaksätt med essens.

Spritsa på den kalla muffinsen

Follow me on social media 🙂
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: