Eclair – Ett petit choux bakverk

Eclairs

Ingredienser

Vaniljkrämen

  • 750g mjölk
  • 35g majsstärkelse
  • 65g socker
  • 6 äggulor
  • 8 gram vaniljextrakt

Degen

  • 230g vatten
  • 160g mjöl
  • 1g salt
  • 100g smör
  • 4 rumsvarma ägg

Chokladkrämen

  • 150g choklad
  • 50g grädde

Gör så här

Börja med vaniljkrämen.
Lägg alla ingredienser i en kastrull utan någon värme. Vispa ihop dom till en slät mix.
Sätt på kastrullen på medelvärme och värm det under omrörning, tills det tjocknar.
Sila krämen ner i en skål och täck med plastfolie.
Låt plastfolien nudda ytan av krämen så det inte bildas en hinna.
Låt vila i kylskåpet.

 

Gör sedan smeten/degen.
Sätt ugnen på 250 grader, förbered två plåtar med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Lägg vatten, smör och salt i en kastrull och koka på medellåg värme. Ta bort kastrullen från värmen.
Tillsätt allt mjöl och rör om väl med en träslev .

Ställ tillbaka kastrullen på medellåg värme och rör om i ca 2 minuter. Lägg över degen i en skål och ha i ett ägg i taget och rör om väl. Spritsa ut degen på plåtarna, cirka 10 cm långa rullar.

Grädda först i 10 minuter över vatten och sänk sedan värmen till 190 grader och grädda ytterligare cirka 20-25 minuter över vatten.
Låt svalna helt innan du fyller dom.

 

Chokladkrämen

Hacka chokladen och lägg i en skål.
Värm grädden i en liten kastrull på medelhög värme, tills det nästan börjar koka.
Häll grädden över chokladen och låt stå i några minuter.
Rör ihop grädden och chokladen tills chokladen smällt helt.
Låt svalna.

 

Nu kan du börja montera dina eclair, lucka till 🙂

 

Follow me on social media 🙂
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggare gillar detta: